Wat is het Kliederlab

Het KliederLab is een uurtje creatief plezier met ouder/opa/oma/tante/oom/oppas/nanny, onder begeleiding van een KliederLab docent. Samen plezier maken staat voorop! Er zijn nog een aantal voordelen van het

KliederLab:

  • Nog betere band opbouwen tussen kind en volwassen, dit komt ten goede van de ontwikkeling van het kind.
  • Werken aan verschillende ontwikkelingsgebieden, creativiteit, fantasie, fijne motoriek(oog-hand coördinatie)
  • Het verbreden van het geloof in jezelf, hoe trots kun je op jezelf zijn als je iets gemaakt hebt.

Wat willen wij bereiken?

Kinderen in vrijheid laten ontwikkelen, in hun eigen tempo, van bepaalde vaardigheden die belangrijk zijn om op de basisschool te beheersen. Bijvoorbeeld:

  • Knippen, hoe houd ik mijn schaar vast
  • Plakken, hoe doe je dat precies
  • Verven, hoe houd ik mijn kwast vast
  • Enz..

Waarom:

Wij geloven dat elk kind zijn eigen verhaal moet kunnen vertellen. Daarom richten wij ons met het KliederLab op activiteiten die het kind en de begeleider helpen in de ontwikkeling van het kind. Maar zeker ook op de creatieve ontwikkeling van de ouders zelf.

Het belangrijkste bij het stimuleren van de creatieve ontwikkeling is dat de kinderen er plezier in hebben. We vinden het niet belangrijk dat het kind iets “moois” maakt, maar dat het met plezier heeft gespeeld. Het gaat niet om het product, maar om het proces. Dit betekent dat een kind moet kunnen experimenteren. Het moet allerlei materialen kunnen uitproberen. Het kind moet ervaren dat materialen verschillend aanvoelen, dat een soort materiaal voor verschillende dingen kan worden gebruikt, het moet kunnen ruiken, voelen en eventueel proeven. Het kind moet zijn gang kunnen gaan, zonder dat het van buitenaf steeds wordt geremd.

Extra info

Allergieën
Heeft uw kind allergieën stuur dan even een mail zodat wij hier rekening mee kunnen houden.

Schade aan kleren
Houd er AUB rekening mee dat ondanks overalletjes de kleren van u en uw kinderen vies kunnen worden tijdens het kliederlab. Kliederlab is niet aansprakelijk voor schade aan kleding